În ajunul zilei de 9 mai, aproximativ 500 de mașini s-au adunat în piața Marii Adunări Naționale din Chișinău pentru a participa la un miting sub sloganul “Victorie. Una pentru toți”, relatează eNews.

Evenimentul a devenit deja o tradiție și nu este primul an în care se desfășoară. Acesta a fost anunțat pe rețelele de socializare de către Igor Tulyantsev.

În timpul evenimentului, participanții la miting au desfășurat în fața Guvernului cea mai mare copie a Drapelului Victoriei din lume.

Igor Tulyantsev a declarat că autoritățile moldovenești, din păcate, nu înțeleg adevărata semnificație a acestei sărbători.

“Ziua Victoriei unește întreaga societate multinațională, în timp ce autoritățile încearcă să i se opună. Ziua Victoriei este o sărbătoare, nu o zi de comemorare sau de doliu. Oamenii care participă la evenimentele din 9 mai reprezintă pacea și unitatea. Iar pisicile grase care stau în guvern, parlament și președinție încearcă să semene ură între cetățenii moldoveni. Dar, judecând după numărul de oameni care au venit la evenimentele de astăzi, poporul a ales o altă cale!

Un convoi mare de mașini a străbătut străzile centrale ale Chișinăului și a încheiat prin depunerea de flori la memorialul “Eternitate”.

De asemenea, participanții au expus 2 exemplare ale steagurilor fronturilor 2 și 3 ucrainene care au luat parte la eliberarea Moldovei.