Serviciul Fiscal de Stat va permite utilizarea formularelor tipizate de document primar cu regim special „factura fiscală” tipărite centralizat aflate în stoc, în perioada 11-14 august curent, în contextul sistării sistemelor informaționale destinate contribuabililor și funcționarilor fiscali.

Într-un comunicat de presă, Serviciul Fiscal de Stat menționează că se permite imprimarea facturilor fiscale cu atribuirea în prealabil a seriei și diapazonului de numere prin SIA „Comandarea online a formularelor tipizate”, transmite Știri.md cu referire la IPN.

La data de 11 august 2023, începând cu ora 17:00, va avea loc sistarea mecanismelor de autentificare în SIA „Cabinetul personal al contribuabilului”, portalurile servicii.fisc.mdraportare.gov.md, precum și accesarea sistemelor informaționale „Declarație electronică”, „e-Factura”, „Contul curent al contribuabilului” și „Colectarea informațiilor din surse indirecte”.

Serviciile electronice vor fi indisponibile deoarece se vor afla într-un proces de reconfigurare pentru a fi îmbunătățită securitatea informațională.