Primarul general Ion Ceban din nou sesizează problema nerezolvată la unele vămi din Moldova, unde TIR-urile stau la cozi de peste 10 kilometri. Primarul spune că situații se întâlnește la vama Leușeni, dar și la cea din Giurgiulești.

„Revenind la ceea ce am văzut în vamă. Nu am mai văzut soluționare problemei văzute de toată lumea. Ieri am fost înștiințat că pe acolo pe unde am trecut noi, sunt 12-14 km de cozi. Alți colegi au vorbit de vama Giurgiulești, unde TIR-uri sunt sute, asta în timp ce cei de la Guvernare se preocupă soarta Chișinăului. Am vorbit cu colegi din România au spus că problema nu ar fi atât de complicată, dacă ar exista comunicare foarte bună, care nu este”, a declarat edilul.

De asemenea, viceprimarul Fadei Nagacevschi a scris pe pagina sa de Facebook că nimeni nu se preocupă de acești oameni că nu au apă și unde merg la wc.

„Dacă aș avea posibilitatea, pe cel care este direct responsabil și a trecut recent vama prin coridorul verde l-aș pune să domine în fundul coloanei și să aștepte de la 3 la 8 zile, cum așteaptă acești oameni. Un echipaj de poliție redirecționează șoferii care merg spre vama Leușeni prin localitatea din preajmă unde te pomenești pe un drum care este departe de a fi „sat European”. Aveți curajul să ieșiți la oameni!”, a punctat Nagacevschi.