Primarul general Ion Ceban își exprimă regretul că mulți conaționali din diasporă au așteptat întâlnirea cu Maia Sandu, însă nu au fost acceptați la eveniment.

„Este cel mai mic număr de participanți de la lansarea acestui proiect.
Nimeni nu știe după ce criterii au fost selectați și refuzați cei care s-au înregistrat. Oamenii noștri merită mai mult! La Palatul Republicii am organizat evenimentul dedicat medicilor unde au fost circa 900 de oameni. Deci se poate”, scrie edilul într-o postare pe Facebook.

Tot pe rețelele de socializare, un internaut activ, revenit recent din străinătate, critică felul în care s-a făcut selecția. Dragoș Galbur scrie că peste 300 de moldoveni din diaspora s-au înregistrat la întâlnirea de cu doamna președinte.

„Doar 50 au fost acceptați, știm bine după ce criterii. Scuza a fost că locurile sunt limitate etc. De parcă nu se putea de organizat la vila prezidențială de la Condrița un eveniment cu toți cei 300 de moldoveni. Am fost 243.605 de moldoveni în diaspora care v-am votat în 2020. Ca astăzi doar 50 să fie acceptați la discuții. Asta e, dacă frica e mare, nu ai ce să-i faci. Dacă eram politican, mă întâlneam chiar azi cu ceilalți 250 de moldoveni ignorați de președinție”, scrie Galbur pe pagina sa de Facebook.