Un moldovean a fost rănit în atacul terorist din Istambul

Un moldovean a fost rănit în atacul terorist din noaptea de Revelion din Istambul. Anunțul a fost făcut de către premierul Pavel Filip care a declarat că a fost informat de către omologul său turc despre acest lucru.

Într-o postare pe pagina sa de pe facebook, Pavel Filip a declarat că a solicitat instituțiilor abilitate din Moldova să colaboreze cu cele din Turcia pentru a putea oferi suportul necesar victimei și familiei acesteia.

“Am fost informat de omologul meu din Turcia că printre cei care au avut de suferit în urma atentatului terorist de la Istanbul, în noaptea de 31 decembrie, este și un cetățean al Republicii Moldova. Am solicitat Ministerului de Externe și Ministerului Sănătății să colaboreze cu instituțiile de resort din Turcia în vederea acordării ajutorului necesar și a asigurării unui tratament adecvat concetățeanului nostru rănit în atacul terorist, dar și a sprijinului necesar familiei acestuia. Republica Moldova condamnă cu fermitate acest act sângeros si transmitem condoleanțe familiilor și autorităților turce”, a scris Pavel Filip pe facebook.