Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a decis să prelungească, până la 30 noiembrie 2021 inclusiv, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, starea de urgență în sănătate publică declarată prin Hotărârea CNESP din 9 septembrie 2021, cu posibilitatea de revizuire a termenului respectiv în funcție de evoluția situației epidemiologice la nivel național, transmite MOLDPRES.

Hotărârea Comisiei a fost luată având în vedere analiza evoluției situaţiei epidemiologice pe plan naţional şi internaţional, cu agravarea indicatorilor epidemiologici – până la data de 25 octombrie 2021 în Republica Moldova au fost înregistrate 329 294 de cazuri de COVID-19, dintre care 14 295 constituie cazuri active.

De asemenea, mortalitatea din ultimele zile a constituit 6,9 decese la o sută de mii de populație, în creștere cu 18% comparativ cu săptămâna precedentă și 156% comparativ cu luna precedentă. Numărul de decese înregistrate în Republica Moldova pe parcursul perioadei de pandemie constituie 7 497, din care 81% au avut loc la persoanele cu vârsta peste 60 ani.

Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică vor asigura revizuirea tuturor hotărârilor aprobate, aducându-le în concordanță cu hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.