Un băiat de șapte ani a fost la un pas de a se îneca, după ce a decis să înoate în râul Nistru de unul singur. Acesta a fost salvat de un bărbat și o femeie care se odihneau în apropiere.

Potrivit presei din stânga Nistrului, totul s-a întâmplat în după-amiaza zilei de 3 septembrie, într-unul din satele din regiunea Grigoriopol.

La un moment dat, mai multe persoane care au decis să se odihnească în apropiere de râul Nistru au văzut la câțiva metri de mal, la adâncime, un copil care zăcea nemișcat pe spate, fără a da semne de viață. 

Prin urmare, o femeie de 46 de ani și un bărbat de 47 de ani, fără a sta pe gânduri, s-au repezit în apă. Aceștia au scos copilul din apă și l-au pus pe pământ. Băiatul s-a dovedit a fi în viață, însă era foarte speriat. 

La fața locului au ajuns oamenii legii și o ambulanță. După cum s-a dovedit, băiatul de șapte ani s-a mutat recent cu familia în acest sat. Fără ca adulții să știe, acesta a pornit să studieze zona și a decis să plece la Nistru. 

La momentul dispariției, mama băiatului lucra în grădină. De asemenea, acasă se afla și străbunica băiatului, în vârstă de 79 de ani. Bătrâna a fost distrasă pentru o clipă și în acel moment strănepotul său a reușit să iasă din ogradă. Când a văzut că el lipsește, bătrâna i-a spus mamei lui. Femeia a străbătut tot satul în căutarea fiului, însă fără rezultat. A auzit alarma ambulanței, s-a dus după sunet și și-a văzut fiul pe malul râului.

Oamenii legii au discutat cu mama băiatului.