Viceprimarii Capitalei, pretorii de sector, șefi de direcții și subdiviziuni ale Primăriei Chișinău au adus astăzi omagiu veteranilor Războiului pentru apărarea independenței și integrității teritoriale. Cu ocazia Zilei Memoriei și Recunoștinței, au fost depuse flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și la Monumentul ”Maica Îndurerată” de la Complexul memorial ”Eternitate”. Un mesaj pentru veterani a fost transmis și de primarul general Ion Ceban.

”Sănătate eroilor și familiilor acestora, care au pierdut persoane dragi. Sănătate participanților la evenimentele tragice. Trebuie să avem grijă de toți nu doar în zilele de comemorare. Acum cu toţii, mai mult ca niciodată, ne dorim PACE în ţară şi în lume. Vrem să creştem copiii şi nepoţii în linişte şi cu un cer senin deasupra capului”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Amintim că la conflictul armat din 1992 au participat peste 30 de mii de persoane, dintre care 300 de militari și civili au murit, iar alți 3500 au fost răniți.