Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat pentru ultima săptămână din iulie vreme caniculară, fără precipitații, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile țara va fi cuprinsă de arșiță, iar pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge 37 de grade Celsius. 

În acest context, medicii atenționează în special persoanele în vârstă, femeile însărcinate, copiii și pacienții cu maladii cardiovasculare și respiratorii, alergicii să evite expunerea la soare, să opteze pentru haine deschise, de preferat din pânză naturală, să-și acopere capul și să aibă grijă de hidratare. 

„Evitați deplasările în perioadele de vârf ale caniculei (orele 11.00-18.00). Dacă este necesar să vă deplasați în afara locuinței, este de preferat să o faceți fie dimineața devreme, fie seara. Deplasați-vă pe la umbră și evitați pe cât e posibil expunerea în plin soare, folosiți îmbrăcăminte ușoară, subțire din țesături naturale în culori deschise precum și mijloace de protecție (pălării, umbrele, ochelari de soare). Este bine să aveți la îndemână lichide (apă)”, indică SHS.

Conform meteorologilor, ploi se așteaptă începând de joi, 28 iulie, preponderent în regiunile de nord și centru.