O nouă alertă cu bombă a parvenit la Aeroport. Serviciile specializate au intervenit la fața locului pentru a evacuat oamenii și a efectua verificări.

Pasagerii și angajații au fost evacuați din interiorul obiectivului. Se pare că aceasta este o nouă glumă, lipsită de inspirație, a necunoscuților care și anterior au anunțat despre pretinse amenințări teroriste. Din cauza acestor alerte, cursele aeriene care pornesc de pe Aeroport au fost perturbate.

Ministerul de Interne cerea anterior înăsprirea pedepselor pentru persoanele care fac asemenea denunțuri false. Se solicita ca acestea să ajungă după gratii pentru perioade de până la 12 ani.

În ultimele luni Republica Moldova este „bombardată” frecvent de sute de alerte cu bombă false. Autoritățile investighează cazurile și încearcă să stabilească cine se fac vinovați de acestea.

Anterior, presa publica mesajele autorilor. În acestea se arăta că solicitarea lor este ca Moldova să se îndepărteze de NATO și UE, să nu mai fie neutră și să soluționeze armat conflictul de pe Nistru.

Sursa: realitatea.md