Un deces, mai multe persoane grav rănite, acoperișuri avariate și foarte multe alte pagube. Sunt rezultatele furtunii și ploii abundente de ieri seara, 9 august, care a afectat cel mai mult sectoarele Râșcani și Ciocana din Municipiul Chișinău.

Ofițera de presă a Poliței Capitalei, Natalia Stati, a confirmat pentru Radio Chișinău, despre decesul unui bărbat în urma electrocutării.

„La fata locului imediat s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea tuturor circumstantelor. Ajunși polițiștii au stabilit că apelul la 112 a fost efectuat de către un echipaj al Asistenței medicale de urgență, care au comunicat despre caz unde un bărbat stă în apă peste două fire electrice. În urma măsurilor întreprinse de către angajații poliției s-a stabilit că bărbatul, în vârstă de 43 ani a călcat în apă, unde erau două fire de electricitate, drept urmare fiind electrocutat. În urma examinării cadavrului de către medicul legist, careva semne de moarte violentă pe suprafața cadavrului nu au fost depistate, cauza decesului urmând a fi stabilită după efectuarea expertizei”, afirmă o Natalia Stati.

Pe caz a fost inițiată o anchetă pentru a fi stabilite toate circumstanțele.

Autoritățile municipale au convocat astăzi, 10 august, Comisia Situații Excepționale pentru a discuta alocarea unui fond de 2,5 milioane de lei din Fondul de Rezervă pentru eradicarea pagubelor provocate de intemperii.

Totodată, pe perioada următoarelor două zile iluminatul stradal în sectorul Râșcani și Ciocana va fi sistat pentru reparații.