Primarul general Ion Ceban a venit cu un comentariu după postările unor demnitari făcute pe rețelele de socializare, care critică activitatea Primăriei Chișinău, în raport intemperia de ieri din capitală. Ceban a catalogat aceste declarații ca fiind sadice, împotriva chișinăuienilor.

„În ceea ce ține de discursul public, eu am fost pur și simplu șocat de poziția unor persoane din actuala Guvernare, garnitură de miniștri, deputați. Eu nu am cuvinte de a comenta expunerile publice ale acestor, așa-ziși demnitari. Am impresia că omanii au avut traume grave în copilărie, pentru că să moară capra vecinului, să te bucuri sadic de faptul că o persoană decedează, că sunt vătămări, că cad copaci, că se distrug mașini, sau se distrug blocuri, acoperișuri, să ai așa plăcere sadică, că unora sau altora este greu, nu înțeleg aceste lucruri.

Eu știu că într-o țară normală, dacă tot ne uităm să fim ca în UE, astăzi, de dimineață ar lucra armata cot la cot cu noi. Ministerul de Interne, IGSU, așa este normal, așa este solidar. Ori de câte ori s-ar întâmpla așa ceva în altă parte, noi Chișinăul suntem gata să ajutăm. Așa este corect”, a declarat edilul în cadrul unei ședințe de astăzi de la Primărie.

De precizat că Primăria Chișinău va aloca pentru început 2,5 milioane de lei din fondul de rezervă pentru lichidarea consecințelor în urma ploilor de ieri seara. Potrivit primarului general Ion Ceban, cel mai tare a fost afectat sectorul Rîșcani și o parte din sectorul Ciocana. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul unei ședințe la Primărie cu toate regiile responsabile.

Mai mult, edilul a solicitat responsabililor de la LumTech ca să intervină să verifice rețelele electrice. Astfel, sectorul Rîșcani și parte din Ciocana va rămâne fără electricitate stradală, în acest sens.

Amintim că până la această oră, la Dispeceratul central municipal au fost înregistrate peste 450 de apeluri din partea cetățenilor referitor la urmările ploilor. Cele mai multe solicitări au fost despre arborii doborâți – 88 de cazuri. De asemenea, au fost cazuri de inundări ale străzilor, cabluri rupte, avarierea acoperișurilor, blocarea canalizării pluviale din cauza cantității mari de precipitații etc.
Echipele Î.M. Regia „Exdrupo” au intervenit pe parcursul nopții pentru deblocarea rețelelor de canalizare pluvială pe următoarele adrese: str. Petricani, Calea Orheiului, bd. Renasterii, str. A Russo, str. Varnița, Lunca Bâcului, str. Uzinelor, str. Meșterul Manole etc. Totodată, s-a intervenit la salubrizare carosabilului, cu implicarea a 10 unități de tehnică specializată: str. Lunca Bicului, str. Uzinelor – 4 curse; bd. Renașterii Naționale, Calea Orheiului – 2 curse. Astăzi Î.M. „Exdrupo” continuă salubrizarea carosabilului și a receptoarelor.