Traian Băsescu va ataca decretul lui Dodon la CSJ

Fostul președinte al României Traian Băsescu va ataca decretul semnat de Igor Dodon prin care i-a fost retrasă cetățenia Republicii Moldova la Curtea Supremă de Justiție. Anunțul a fost făcut de Constantin Codreanu, parlamentarul român din partea PArtidului Mișcarea Populară.

„Dragi prieteni, nu vă faceți inimă rea cu decretul pseudopreședintelui Dodon. Vom contesta decizia respectivă la Curtea Supremă de Justiție și vom avea câștig de cauză. Articolul 23 din Legea cetățeniei RM, invocat de tovarășul respectiv nu are nicio legătură cu realitatea. Traian Băsescu: a) nu a dobândit cetățenia RM în mod fraudulos (adică prin înșelăciune sau rea-credință); b) nu a dobândit-o prin informații false; c) nu a dobândit-o prin ascunderea vreunui fapt pertinent. Plus alte câteva detalii juridice care demonstrează analfabetismul socialiștilor. Mă rog, de la oameni care rup hărți în Parlament nu ne puteam aștepta la altceva”, a scris deputatul pe facebook.

Traian Băsescu a rămas fără cetățenia Republicii Moldova la numai 2 luni după ce a obținut-o. Președintele Igor Dodon a semnat un decret prezidențial prin care i-a retras cetățenia pe motiv că acesta ar fi obținut-o în mod fraudulos, iar unul dintre motivele invocate de Dodon ar fi faptul că Băsescu pledează pentru unirea cu România.