Volumul precipitaţiilor căzute în capitală în a doua parte a zilei de ieri a fost unul enorm. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care spune că aversele au constituit 15 – 49 litri/m², iar pe alocuri 50-70 l/m2 (Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat).

Edilul punctează că astfel de calamități au loc în mai multe zone și orașe ale lumii, care la fel cu greu fac față.

„Este vorba de Iași, Franța, Italia, Kiev, dar și alte țări dezvoltate cu o infrastructură urbană, ar părea cu mult mai bună ca cea din Chișinău, dar e greu să te împotrivești fenomenelor naturale. Noi facem tot ce ne stă în putere”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

„Credeți că în această după amiază pe timpul ploii puternice, eu am stat în birou? Sau credeți că această ploaie a inundat doar străzile reparate din oraș? Vă înșelați! Am inspectat mai multe străzi inundate, dar și Albișoara, unde au loc lucrări de reparație. Toate străzile din toate sectoarele au fost inundate, iar toate serviciile responsabile sunt la datorie”, mai spune Ceban.

Edilul mai punctează că râul Bîc are astăzi o capacitate de 16 ori mai mare decât cea normală. Primarul a subliniat că fiecare stradă este monitorizată. „Informația este transmisă operativ și în funcție de situație se întreprind măsurile necesare”.

Ceban a mai adăugat că a solicitat ca toate direcțiile responsabile, întreprinderile, poliția să prezinte un raport cu zonele problematice pentru a putea interveni pe viitor.