Reținuți pentru omorul a 2 ciobani din Orhei. Cine sunt făptașii

2 indivizi au fost reținuți de poliție după ce au omorât 2 ciobani de la o stână din Orhei. Făptașii s-au dovedit a fi și ei oieri, iar totul s-a întâmplat după ce ciobenii au sărbătorit împreună revelionul.

Potrivit poliției, tragedia a avut loc în satul Mălăiești, raionul Orhei. Oamenii legii au fost alertați de către un bărbat din localitate care a descoperit cadavrele celor 2 bărbați de 37 și 48 de ani. În urma examinării, medicul legist a stabilit că decesul a survenit în urma multiplelor lovituri la cap.

Recent au fost reținuți și suspecții. Este vorba despre 2 tinerid e 19 și respectiv 21 de ani din satul Bulboaca, Anenii Noi. Aceștia și-au recunoscut vina și au declarat că motivul omorului ar fi fost o ceartă iscată spontan în timp ce consumau băuturi alcoolice. De asemenea, încercând să ascundă urmele crimei, au îngropat la o distanţă de câteva sute de metri de la locul comiterii infracţiunii, telefonul mobil ce aparţinea uneia dintre victime, un ciocan şi alte obiecte cu ajutorul cărora au comis infracţiunea.

Bănuiţii sunt reţinuţi pe un termen de 72 ore, fiind cercetaţi penal pentru omor intenţionat. Aceştia riscă închisoare pe un termen de până la 20 de ani sau detenţie pe viaţă.