Președintele Igor Dodon s-a întâlnit cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski

Președintele Igor Dodon s-a întâlnit cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Întrevederea a avut loc la cetatea Tighina, dar și la o biserică din preajmă. Întors la Chișinău, Dodon a declarat că cei 2 au discutat subiecte ce țin de probleme care vizează cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului.

„Scopul acestei vizite a fost stabilirea contactelor cu noua conducere din Transnistria și stabilirea unui mecanism pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă ambele părți ale Nistrului. Am convenit că trebuie să întreprindem acțiuni pentru a rezolva problemele oamenilor simpli de pe ambele părți ale Nistrului, probleme care ne afectează pe toți”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit Șefului statului, este vorba despre probleme ce țin de înregistrarea transportului auto, libera circulație, precum și probele din domeniul învățământului, dar și comunicațiilor.

“Domnul Krasnoselski a evidențiat subiectele care îi afectează pe ei, cum ar fi diplomele, numerele de înmatriculare a automobilelor și altele, iar noi am abordat subiecte precum rezolvarea problemelor cu terenurile agricole, problema școlilor. Pe majoritatea subiectelor am găsit limbă comună, iar în următoarele săptămâni vor avea loc întâlniri la nivel de experți, pentru ca nu mai târziu de o lună, această abordare în pachet să fie prima ca bază. De ce să nu fie semnată la nivel de conducători și să elaborăm pași concreți pentru ca locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului să simtă schimbări benefice”, a mai spus Dodon.

Ultima dată când un președinte de țarî s-a întâlnit cu liderul de la Tiraspol a fost în 2008, când Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Igor Smirnov.