Traficanţi de droguri reţinuţi cu ajutorul poliţiştilor sub acoperire

4 persoane au fost reţinute pe motiv că ar face parte dintr-un grup criminal care se ocupă cu trafic de droguri. Potrivit poliţiei, activitatea lor a fost documentată mai mult timp, iar pentru a demonstra implicarea lor în vânzarea de droguri au fost folosiţi poliţişti sub acoperire.

Unul dintre membrii grupului a fost reţinut pe 19 noiembrie, în capitală. Anterior de la acesta ar fi fost achiziţionate pastile subutex de către oamenii legii. În urma percheziției corporale și la domiciliu ultimului au fost depistate pastile subutex, în proporții deosebit de mari, un pistol traumatic, telefoane mobile și obiecte pentru consumul de droguri.

În ziua următoare a fost reținut în flagrant un alt membru activ ai acestei grupări, în momentul când ultimul realiza patru pastile unui alt investigator sub acoperire. Şi în acest caz, în urma percheziţiilor au fost depistate droguri şi alte obiecte folosite la realizarea lor.

Alţi 2 membri ai grupului au fost reţinuţi la începutul lunii decembrie în momentul în care vindeau 20 de pastile unui intermediar.

În urma măsurilor investigații au fost acumulate probe care confirmă faptul, că drogurile, sunt întroduse pe teritoriul țării prin intermediul transportului auto de prestare a serviciilor de transportare a coletelor și a pasagerilor cu ruta Franța – Republica Moldova. În total au fost ridicate 40 de pastile de subutex, o pastilă era vîdută de către suspecți cu 800 -1000 de lei.

La moment, membrii grupului infracțional au primit mandate de arestare pe un termen de  30 zile. În cazul în care suspecții vor fi găsiți vinovați riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.