Un bărbat de 65 de ani din raionul Hâncești a fost reținut de oamenii legii după ce și-ar fi violat nepoata minoră.

Cazul a avut loc la data de 31 ianuarie curent, într-o localitatea din raionul Hîncești, iar pe mâna poliției individul a fost dat de către nora sa peste două zile și la insistența medicilor, după ce micuța a fost preluată de o ambulanță.

Potrivit surselor apropiate anchetei, este vorba despre un individ în vârstă de 65 de ani pe care nora sa l-a lăsat să aibă grijă de fiica ei de cinci ani cât ea a plecat la magazin.

Când aceasta s-a întors acasă, l-ar fi prins pe bărbat în bucătărie în timp ce își închidea fermoarul la pantaloni, iar pe fiica sa de cinci anișori, dezbrăcată. 

Femeia de 28 de ani nu a sesizat imediat organele de drept, ci a telefonat rudele bărbatului și le-a comunicat despre cele întâmplate, iar acestea la rândul lor ar fi insistat ca să nu anunțe poliția despre caz pentru a nu strica imaginea familiei, dar și pentru faptul că individul este în vârstă și ar exista riscul să-și pună capăt zilelor.

Cu toate acestea, două zile mai târziu, la data de 2 februarie curent, micuța a început să simtă dureri în zona intimă. Mama a fost nevoită să solicite intervenția unui echipaj medical. Copila a fost preluată de ambulanță și transportată la Spitalul raional Hâncești pentru a-i fi acordat ajutor medical necesar, iar la insistența medicilor, femeia ar fi sesizat și poliția despre faptul că socrul său i-a violat fiica de cinci anișori.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe numele său a fost pornită o cauză penală.

Potrivit reprezentanților administrației, familia face parte din categoria social-vulnerabilă, locuiau în aceeași casă cu individul reținut, dar și mai au la întreținere un copil de trei ani.

sursa