Focuri de armă la frontiera cu România: Trei cetățeni turci voiau să treacă ilegal Prutul

Polițiștii de frontieră au reținut 3 cetățeni ai Turciei, care intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat, prin înot râul Prut, pentru a ajunge în una din țările UE. Cei 3 au fost depistați noaptea trecută, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale.

În jurul orei 23.00, patrula Sectorului Poliției de Frontieră „Frăsinești” a acționat conform unei informații operative, pe direcția localității Măcărești, r-nul Ungheni. Astfel, la marginea localității au fost observate 3 persoane care se deplasau, în pas grăbit, spre linia de frontieră.

O perioadă acțiunile acestora au fost monitorizate și când au fost stabilite intențiile acestora de a traversa ilegal frontiera, polițiștii au intervenit în forță. În timpul reținerii, persoanele nu s-au supus somațiilor verbale, încercând să fugă de la fața locului. În aceste circumstanțe angajații Poliției de Frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase 2 focuri de avertisment cu respectarea normelor legale.

Trei bărbați cu vârste de 25, 31 și 51 de ani au fost identificați ca cetățeni ai Turciei. Aceștia aveau cu sine bagaje, în care erau pregătite 3 cercuri gonflabile, haine de schimb, saci din poletilienă, telefoane mobile, funii, dar și pașapoartele turcești cu biletele de călătorie, în baza cărora au ajuns în Republica Moldova.

Pe numele celor 3 cetățeni turci, polițiștii de frontieră au pornit cauză penală pentru tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat. Infractorii au fost reținuți pe un termen de 72 de ore.