Șeful Direcției Protecția Consumatorilor din Bălți va compărea pe banca acuzaților. De ce este inculpat

61

ȘEful Direcției Protecția Consumatorilor din Bălți va compărea pe banca acuzaților. Acesta este învinuit că a accidentat mortal un biciclist și a părăsit locul accidentului. Procuratura Criuleni a finalizat urmărirea penală pe numele lui și a expediat dosarul în instanța de judecată.

Din materialele acumulate de procurori se știe că totul s-a întâmplat în octombrie 2016 în localitatea Măgdăcești, Criuleni când inculpatul, fiind în stare de ebrietate și conducând automobilul de serviciu de marca Dacia a lovit din spate un biciclist care se deplasa regulamentar. Șoferul ar fi încălcat regulile de circulație, iar ca urmare s-a întâmplat tragedia. În urma traumatismelor suferite, biciclistul a decedat pe loc, iar șoferul și-a continuat drumul fără măcar să înceteze. Mai mult, oamenii legii au încercat să-l oprească însă el nu a respectat cerințele inspectorilor astfel că a fost urmărit aproape 35 de km. Până la urmă el a fost oprit după ce s-au tras câteva focuri de armă în direcția automobilului spărgându-i roțile, iar șoferul pierzând controlul volanului.

În prezent, inculpatul în vârst de 42 de ani este arestat. El a fost suspendat din funcție, iar dacă va fi recunpscut vinovat el riscă până la 8 ani de închisoare.