Șeful Direcției Protecția Consumatorilor din Bălți va compărea pe banca acuzaților. De ce este inculpat

ȘEful Direcției Protecția Consumatorilor din Bălți va compărea pe banca acuzaților. Acesta este învinuit că a accidentat mortal un biciclist și a părăsit locul accidentului. Procuratura Criuleni a finalizat urmărirea penală pe numele lui și a expediat dosarul în instanța de judecată.

Din materialele acumulate de procurori se știe că totul s-a întâmplat în octombrie 2016 în localitatea Măgdăcești, Criuleni când inculpatul, fiind în stare de ebrietate și conducând automobilul de serviciu de marca Dacia a lovit din spate un biciclist care se deplasa regulamentar. Șoferul ar fi încălcat regulile de circulație, iar ca urmare s-a întâmplat tragedia. În urma traumatismelor suferite, biciclistul a decedat pe loc, iar șoferul și-a continuat drumul fără măcar să înceteze. Mai mult, oamenii legii au încercat să-l oprească însă el nu a respectat cerințele inspectorilor astfel că a fost urmărit aproape 35 de km. Până la urmă el a fost oprit după ce s-au tras câteva focuri de armă în direcția automobilului spărgându-i roțile, iar șoferul pierzând controlul volanului.

În prezent, inculpatul în vârst de 42 de ani este arestat. El a fost suspendat din funcție, iar dacă va fi recunpscut vinovat el riscă până la 8 ani de închisoare.