Revelion în siguranță! Mii de polițiști, pompieri și salvatori vor fi la datorie în noaptea dintre ani

Peste 3 mii de polițiști și 500 de pompieri și salvatori vor fi la datorie în noaptea dintre ani și vor avea grijă ca moldovenii să sărbătorească revelionul în siguranță. Totuși, numărul polițiștilor care vor asigura ordinea publică la noapte va fi mai mic decât în anii precedenți întrucât anul acesta nu va fi organizat un concert în Piața Marii Adunări Naționale.

Polițiștii au venit și cu unele recomandări pentru ca să fie evitate la maxim unele tragedii. Pentru cei care vor consuma alcool, oamenii legii au realizat un spot social cu ajutorul căruia speră să-i convingă să nu se urce la volan.

Totodată, polițiștii îndeamnă oamenii să nu lase locuințele nesupravegheate întrucât acestea sunt cea mai bună țintă pentru hoți. De asemenea, oamenii sunt îndemnați să evite conflictele, iar în cazul în care sunt martori ai diferitor ilegalități să sune la 902.

La datorie în noaptea dintre ani vor fi și peste 300 de pompieri și salvatori gata să intervină la lichidarea situațiilor excepționale. Astfel, și Serviciul Situațiilor Excepționale îndeamnă oamenii să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor așa încât bucuria sărbătorilor să nu fie umbrită.