Reţinuţi pentru înşelăciune. Cum au reuşit câţiva indivizi să deposedeze o femeie de 400 de mii de lei

O femeie a rămas fără 400 de mii de lei după ce ar fi fost înşelată de către membrii unei grupări criminale. Indivizii au reuşit să o deposedeze de bani prin intermediul reţelelor de socializare.

Recent, poliţiştii au identificat 5 membri ai grupării cu vârstele cuprinse între 25 şi 40 de ani şi care s-au dovedit a fi deţinuţi ai penitenciarului numărul 1 din Taraclia. Totul s-a întâmplat în perioada anilor 2015-2016. Membrii grupului infracțional, utilizînd sisteme informatice și reţelele de socializare, ar fi abuzat de încrederea unei femei de 35 de ani, care muncea peste hotarele Republicii Moldova. Aceștia, sub un anumit pretext inventat, au dobîndit   ilicit, prin intermediul transferurilor  bancare, o sumă de peste 400 mii de lei.

În scopul ridicării probelor și reținerii persoanelor culpabile de săvîrșirea infracțiunii, ofițerii Centrului pentru combaterea crimelor informatice au efectuat simultan 13 percheziţii în municipiul Chișinău, Penitenciarul nr.1 – Taraclia, Penitenciarul nr.3 – Leova și alte localități, de unde au fost ridicate 17 telefoane mobile, 10 cartele SIM, 1 bloc de sistem, 4 laptopuri, 9 stick-uri de memorie, precum și alte obiecte care au păstrat asupra sa urme ale infracțiunii.

Doi membri ai grupării criminale, care aveau rolul de preluare a mijloacelor bănești, au fost reținuți și plasați în izolatorul de detenție preventivă.

Persoanele reținute riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 15 ani.