Un avion rusesc cu aproape 100 de pasageri la bord s-a prăbuşit în Marea Neagră

Doliu în Rusia. Un avion cu 93 de persoane la bord s-a prăbuşit în Marea Neagră. În aeronava care zbura spre Siria erau militari şi membrii celebrului ansamblu Alexandrov.

Avionul s-a prăbuşit ieri dimineaţă, la puţin timp de la decolare, astfel că nu este clar deocamdată cum anume s-a întâmplat tragedia şi din ce caz.

„Astăzi, în timpul zborului programat la ora 5.25 de pe aeroportul Adler, la scurt timp de la decolare, la ora 5.27 de minute, avionul Ministerului Apărării a dispărut de pe radare. La bord erau militari ai Ministerului Apărării din Rusia şi, de asemenea, artişti din Ansamblul Alexandrov, care călătoreau pentru a-i felicita pe piloţii ruşi din Siria, cu ocazia Anului Nou, şi nouă reprezentanţi ai presei ruse. Au fost descoperite părţi ale avionului TU-154 şi cadavre la câţiva kilometri în largul oraşului Soci, iar epava aparatului se află la o adâncime de 70 de metri. Operaţiunile de căutare continuă. Patru vase şi cinci elicoptere acţionează în zona de căutare şi, de asemenea, drone. Au fost trimise echipaje de căutare suplimentare”, a anunțat Igor Konaşenkov, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Preşedintele Vladimir Putin a fost ţinut la curent cu tragicul eveniment de la Soci şi l-a desemnat pe premierul Dmitri Medvedev să conducă echipa de anchetă.

Potrivit presei ruse, acelaşi avion, condus de acelaşi pilot, a avut probleme mari la aterizarea pe aeroportul din Soci, în urmă cu cinci ani. Imaginile suprinse de un amator arată cum aparatul Tupolev 154 se destabilizează foarte mult în aer, în momentul în care se apropie de pista de aterizare.

În avion se aflau şi 65 de membri ai celebrului cor al armatei ruse. Primul concert al ansamblului Alexandrov a fost în 1928, atunci când era format din doar 12 artişti-militari.