Reținuți după 10 ani de la crimă. Ce au făcut 6 indivizi

6 indivizi au fost reținuți de oamenii legii după 10 ani de la comiterea infracțiunii. Aceștia sunt bănuiți de mai multe crime excepţional de grave.

Mai exact, în anul 2008 membrii grupării criminale au comis o serie de crime grave în privinţa a trei locuitori ai satului Lucaşeuca, pe care i-au răpit, jefuit şi aplicat vătămări intenţionate grave a integrităţii corporale.

La fel, aceştia mai sunt bănuiţi de omorul, pe 12 iunie 2006, a unui locuitor al oraşului Orhei, cadavrul acestuia nefiind depistat nici pînă în prezent.

Aceștia nu au fost trași imediat la răspundere pentru că organele de drept au încercat să ascundă crima, spun procurorii. Mai mult, în unul dintre cazuri s-a dispus neînceperea urmăririi penale.

Recent, Procurorul General interimar a anulat ordonanțele de neîncepere a urmăririi penale şi a dispus pornirea urmăririi penale pentru tragerea la răspundere tuturor celor vinovaţi.

Acum, bănuiții care au vârstele cuprinse între 30 și 40 de ani sunt arestați pentru 30 de zile și riscă ani grei de pușcărie.