La Chișinău va fi creat oficiul de legătură NATO

La Chișinău va fi creat oficiul de legătură NATO. Un acord în acest sens a fost semnat la Bruxelles de către premierul Pavel Filip care a avut o întrevedere cu Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

În cadrul evenimentului, Premierul a vorbit despre suportul care ni-l oferă Alianța Nord-Atlantică, însă a subliniat faptul că țara noastră are statut de neutralitate.

„Vreau să remarc lansarea recentă a trei proiecte importante pentru Republica Moldova în cadrul Programului Ştiinţă pentru Pace şi Securitate. Finalizarea proiectului privind distrugerea unui lot considerabil de pesticide şi substanţe chimice periculoase în Republica Moldova rămâne o altă prioritate în agenda bilaterală, realizarea căreia va aduce beneficii tangibile pentru sănătatea cetăţenilor şi pentru mediul ambiant”, a specificat Premierul.

La rândul său, Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, a menționat că Oficiul de Legătură NATO este unul civil și nu militar, iar Alianța Nord Atlantică respectă statutul de neutralitate al Republicii Moldova, integritatea teritorială și suveranitatea țării.

”Suntem focusați pe conlucrarea cu Republica Moldova. Stabilitatea și prosperitatea Republicii Moldova este importantă și pentru NATO”, a specificat Jens Stoltenberg.

Potrivit Secretarului General NATO, Oficiul de Legătură NATO la Chișinău ar putea fi inaugurat în primăvara anului 2017.