La sfârșitul acestei luni, președintele Igor Dodon va întreprinde o vizită de lucru în Federația Rusă. Șeful statului a povestit, la Prime TV, că are planificate mai multe întrevederi cu oficialii de la Moscova. 

„Sunt planificate întrevederi cu diferiți funcționari, conducători de instituții din Federația Rusă. O să fie întrevederi și între partide și vom discuta despre relațiile bilaterale moldo-ruse și ce va urma. Pe mine mă interesează ce va fi cu exporturile, de exemplu, în Federația Rusă. Atunci când Maia Sandu declară că rușii sunt răi, iar din 1 ianuarie expiră facilitățile pentru exportul de fructe, de vinuri, de conserve, mă refer la facilități la taxa vamală… Cu această agendă merg la Moscova să mă clarific”, a declarat Dodon.

Amintim că în data de 1 ianuarie 2021, facilitățile la exportul de produse agricole pe piața rusă expiră. În cadrul unei emisiuni, Maia Sandu a fost întrebată dacă va discuta cu autoritățile de la Moscova pentru a prelungi acordul. Președintele ales a spus că nu este de competența ei să rezolve aceste probleme.