Grupul de mercenari ruși Wagner va fi și mai periculos sub controlul președintelui Rusiei, Vladimir Putin, după decesul încă neconfirmat oficial al liderului Evgheni Prigojin, a apreciat joi premierul polonez Mateusz Morawiecki, citat de Reuters.

„Grupul Wagner ajunge sub conducerea lui Putin. Să își răspundă fiecare la întrebarea: amenințarea va fi mai mică sau mai mare? Pentru mine, este o întrebare retorică”, a spus Morawiecki într-o conferință de presă.

Gruparea Wagner a rămas fără liderul Evgheni Prigojin, care a decedat miercuri seară, 23 august, după ce avionul cu care se deplasa de la Moscova spre Sankt Petersburg s-a prăbușit la puțin timp de la decolare, în regiunea Tver.  Autoritățile ruse au anunțat că nu există niciun supraviețuitor.

La bordul aeronavei care s-a prăbușit miercuri, 23 august, în regiunea Tver, la scurt timp după ce decolase de la Moscova cu destinația Sankt Petersburg, se aflau 10 persoane: 7 pasageri și 3 membri ai echipajului.

Toți cei 7 pasageri erau comandanți ai Grupului Wagner, în frunte cu Evgheni Prigojin și „mâna sa dreaptă”, Dmitri Utkin, potrivit liste oficiale comunicată de Aviația Civilă a Federației Ruse – Rosaviatsia – și publicată de agenția de stat TASS.