Administrația de Stat a Drumurilor a amenajat 157 de treceri pietonale supraînălțate în zonele cu limită de viteză R30, preponderent în apropierea instituțiilor de menire socială și a școlilor.

Scopul acestor acțiuni este de a oferi siguranță copiilor atunci când traversează drumurile, precizează un comunicat al ASD.

Menționăm că, trecerile pietonale supraînălțate sunt semnalizate corespunzător, cu indicatoare rutiere și linii de trecere pietonală pe suprafața ridicată, pentru a avertiza șoferii cu privire la prioritatea pietonilor în aceste zone.

Ne propunem să continuăm această inițiativă, colaborând cu autoritățile locale și comunitățile din întreaga țară pentru a dezvolta și implementa soluții inovatoare pentru sporirea siguranței în trafic.

În contextul apropiatului an școlar, Administrația de Stat a Drumurilor îndeamnă șoferii să manifeste o atenție sporită în apropierea instituțiilor de menire socială și a școlilor și să acorde prioritate pietonilor. Siguranța copiilor noștri reprezintă o responsabilitate comună, iar respectarea regulilor de circulație este esențială pentru a asigura o traversare sigură a drumurilor.