Primăria Municipiului Chișinău a informat publicul despre continuarea măsurilor preventive de combatere și prevenire a răspândirii plantei ambrozia, o sursă majoră de alergii pentru locuitorii capitalei, precum și a altor dăunători specifici zonei verzi a orașului.

Potrivit declarațiilor primarului general al Chișinăului, Ion Ceban, “în perioada 18 – 24 august 2023, muncitorii Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” au acționat pe teritorii ce însumează o suprafață de 4,24 ha, folosind mijloace chimice și mecanice, pentru a contracara răspândirea ambroziei”. Zonele vizate includ traseul Aeroport, str. Albișoara, str. Ismail, Parcul „Valea Trandafirilor”, Parcul „La Izvor” și multe altele.

Pe lângă aceste acțiuni, primăria a subliniat că, “serviciile municipale au întreprins măsuri pentru contracararea factorilor dăunători și prevenirea bolilor pe spațiile verzi din capitală”. Astfel, pe o suprafață totală de 7,55 ha, au fost aplicate îngrășăminte, demonstrând angajamentul constant al autorităților de a menține sănătatea și frumusețea spațiilor verzi din Chișinău.

Totodată, Primăria Chișinău încurajează participarea activă a cetățenilor în eforturile de combatere a ambroziei. “Facem apel către persoanele fizice și juridice, care dețin terenuri în proprietate, să se implice activ în combaterea ambroziei”, a menționat Ion Ceban, subliniind importanța colaborării comunității pentru eradicarea plantei alergice.

Pentru a facilita identificarea și combaterea eficientă a ambroziei, cetățenii sunt rugați să raporteze orice caz de prezență a acestei plante în oraș, contactând Dispeceratul Central Municipal la numerele indicate.