Cei mai buni antreprenori din ţară au fost premiaţi.S-a întâmplat în cadrul unei gale organizate pentru prima dată, iar evenimentul a adunat sute de oameni.

Cu premii s-au ales 23 dintre cei mai de succes întreprinzători din ţară. Compania Orange a obţinut premiul pentru cele mai mari investiţii făcute, Lukoil – pentru cea mai mare cifră de afaceri, Rompetrol – pentru cea mai mare creştere a cifrei de afaceri şiAgrofloris Nord – pentru cea mai mare valoare a exporturilor. Totalurile au fost făcute pentru anul 2015.

gala_aoam85_87333400

Cu mesaje de susţinere a venit Premierul Pavel Filip, Şeful Legislativului Andrian Candu, dar şi fondatorul Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova Vlad Plahotniuc. Acesta a declarat că un mediu de afaceri prosper este foarte important pentru asigurarea bunăstării cetăţenilor.

“Ţin să vă asigur că vom face ordine în ţară până la capăt, vorba unui clasic. Vom realiza în ţară investiţiile necesare ca economia ţării să devină performantă. Iar ţara noastră să devină atractivă pentru investiţii. Vă promit că vom face tot posibilul să creem condiţii ca mediul de afaceri în Republica Moldova să se dezvolte. Vom găsi soluţii, vom face condiţii, vom creea oportunităţi ca mediul să nu se blocheze”, a declarat preşedintele fondator al AOAM, Vlad Plahotniuc.

img_0791_1_87926300

Şeful Legislativului, Andrian Candu, care a condus anterior Asociaţia, a vorbit despre însemnătatea unui mediu economic sănătos pentru modernizarea ţării.

“Pe mediul de afaceri se ţine economia, de mediul de afaceri depind rezultatele şi bunăstarea unui stat şi a Republicii Moldova. Dar, în acest an, sper foarte mult că am reuşit şi din punct de vedere legislativ şi prin creaţia legilor să aducem măcar o mică contribuţie la bunăstarea afacerilor”, a spus preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

gala_aoam47_12082100

Mediul de afaceri are toată susţinerea din partea Guvernului. Acest lucru a fost confirmat de Pavel Filip, prezent şi el la gală.

“Dezvoltarea mediului de afaceri, transformarea mediului de afaceri în Republica Moldova într-unul foarte atractiv şi confortabil este prioritatea de bază a Guvernului, pe care am onoarea să-l conduc”, a spus prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip.

gala_aoam48_33392600

Gala a avut și un scop caritabil. Oamenii de afaceri au donat bani pentru susținerea a trei familii social-vulnerabile, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

gala-aoam-39_11815500 img_0779_1_57398300 gala-aoam-73_20309500