Tariful la energie termică nu va fi majorat. ANRE a respins solicitarea întreprinderii Termoelectrica

Tarifele la energie termică nu vor fi majorate. Agenţia pentru Reglementare în Energetică a respins cererea înaintată de Termoelectrica în acest sens. Consiliul de Administrare a ANRE a decis că tariful în vigoare acoperă integral costurile necesare pentru producerea energiei electrice de către Termoelectrica.

În plus, drept motiv de respingere a cererii au fost invocată existența unor divergente substanțiale privind valoarea activelor și calculul amortizării și rentabilității acestora în scopuri tarifare, precum și necesitatea concretizării devierilor tarifare acumulate în perioada anterioară.

În cererea sa, Termoelectrica a cerut ca tariful la energie termică să fie de 179,51 bani/kWh. Valoarea medie ponderată a tarifelor pentru energia electrică produsă de S. A. ”CET-1” (166,14 bani/kWh) și S. A. ”CET-2” (158,63 bani/kWh), aprobate de ANRE în octombrie 2011, constituie 159,78 bani/kWh.

ANRE precizează că, în iunie 2015, S. A. ”CET-1”, S. A. ”CET-2” și S.A. ”Termocom”, în urma reorganizării, au intrat în componența noii entități create S.A. „Termoelectrica”.

Potrivit estimărilor ANRE, producția anuala a S.A. „Termoelectrica” este de circa 16 % din volumul total al energiei electrice consumată în Republica Moldova.