“Alertă roşie” de poluare în Beijing. Autorităţile anunţă un val de ceaţă toxică

“Aletă roşie” de poluare în Beijing. Autorităţile anunţă un val de ceaţă toxică ce se va abate asupra nordului Chinei în următoarele 5 zile.

Astfel, autorităţile au luat un şir de măsuri drastice. Începând din această dimineaţă, va fi aplicată circulația alternată, șantierele vor fi închise, iar fabricile și întreprinderile își vor restrânge sau își vor opri producția, potrivit unui anunț publicat pe site-ul guvernului capitalei chineze.

O ‘alertă roșie’ este declarată atunci când un episod grav de ceață poluantă este probabil să dureze mai mult de 72 de ore. Acesta este cel mai înalt nivel de alertă.

„Companiile și instituțiile publice își pot ajusta programul de lucru sau cere angajaților să lucreze de acasă. Școlile și grădinițele, precum și liceele vor beneficia de un program flexibil sau se vor închide”, indică municipalitatea, citată de presa internaţională.

Beijingul a emis prima alertă roșie în decembrie anul trecut. Era vorba atunci de un anunț inedit de la introducerea în 2013 a unui sistem de urgență împotriva poluării aerului.

Ceața poluantă care afectează cu regularitate Beijingul provine în principal din arderea cărbunelui utilizat pentru energie electrică și termică, pentru care cererea crește în timpul iernilor aspre din Beijing.