A vrut să răpească o femeie şi pe fiica acesteia de 3 ani. Suma exorbitantă pe care intenţiona să o ceară în schimb

A pus la cale răpirea unei femei de 33 de ani şi fiica acesteia de numai 3 anişori. Este vorba despre un individ în vârstă de 28 de ani care a fost reţinut de oamenii legii pentru că a pus la cale o schemă de răpire de persoane.

Potrivit poliţiei, individul a organizat un grup de persoane în cadrul căruia fiecare avea roluri bine stabilite. Aceştia intenţionau să răpească soţia şi fiica unui om de afaceri din capitală, iar drept recompensă să ceară suma de 150 de mii de euro.

Individul de 28 de ani care era şi liderul grupării a fost încătuşa în timp ce se pregătea să pună schema în funcţiune.

Ca urmare a perchezițiilor desfășurate de poliție în automobilul suspectului a fost depistat și ridicat un notebook, prin intermediul căruia  monitoriza online Icloud-urile victimelor  și cunoștea poziționarea GPS-ului, două telefoane mobile, planul schemă de răpire a potențialelor victime și chei de deschis automobilele.

La domiciliul suspectului, polițiștii  au  depistate și ridicate 11 sticuri, 3 HDD, un laptop, o stampilă, înscrisuri de tip ciornă, 2 modemuri SIM, registrator video cu două camere de supraveghere.

De asemenea, s-a stabilit că suspectul activa în domeniul IT – ului și avea acces la toată informația despre viața personală a victimelor. El şi-a recunoscut vina şi este cercetat acum pentru şantaj şi răpire de persoane, fapt ce se pedepseşte cu până la 15 ani de închisoare.