Poliţistul implicat în cazul minorei violate de la Orhei a fost demis

Poliţistul de la Orhei, în prezenţa căruia s-ar fi produs violul unei minore de 14 ani, și care este suspectat şi de violul adolescentei cu câteva zile înainte, a fost concediat.

„Inspectoratul General al Poliţiei informează că în cazul poliţistului suspectat de complicitate în violul unei minore din Orhei, a fost iniţiată o anchetă de serviciu care a stabilit că acesta a dat dovadă de un comportament neadecvat şi atitudine lipsită de integritate şi demnitate. Poliţistul a fost sancţionat disciplinar cu concediere. Astfel de comportamente nu sunt tolerate în rândurile poliţiştilor, aceştia riscă să fie sancţionaţi conform legislaţiei în vigoare”, menţionează instituţia într-un comunicat de presă.

Poliţistul din Orhei a fost reţinut la o săptămână de la arestarea a doi locuitori ai satului Vatici, cercetaţi penal pentru violul unei minore chiar în prezenţa omului legii. În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că victima ar fi fost abuzată sexual şi de către acel poliţist cu patru zile mai devreme.

Sub pretextul că are de examinat o plângere, acesta a dus fata la Inspectoratul de Politie din Orhei, unde, a violat-o în biroul său de serviciu. Acţiunile de urmărire penală continuă, iar dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, inculpaţii riscă până la 12 ani de închisoare.