Poliția de Frontieră își mărește echipa. 2 câini polițiști au fost donați de colegii din Letonia

Un Ciobănesc german și un Ciobănesc belgian (Malinois) vor face parte din echipa poliției de Frontieră. Noii angajați patrupezi sunt donați de Serviciul de pază al frontierei al Letoniei, în semn de prietenie și buna conlucrare în domeniul chinologic.

Acum, pentru cei doi câini de rasă, Lary de cinci luni și Senea de patru luni, primiți în dar, urmează o perioadă de adaptare. Ei vor fi antrenați în activități de predresaj, ca mai apoi să fie evaluați și specializați pe anumite domenii.

lary

În luna octombrie curent, trei chinologi ai Poliției de Frontieră au urmat un curs de instruire la Centrul Chinologic al Colegiului de Grăniceri din or. Rezekne. Aceștea vor transmite polițiștilor de frontieră din informațiile acumulate, dar și din practicile letone în domeniul vizat.

Până în prezent, în Poliția de Frontieră activează circa 80 de câini care, împreună cu polițiștii de frontieră asigură controlul frontierei de stat. Într-un procentaj de 90% din câinii din dotare, constituie cei de rasă Ciobănesc german și 8% – de rasă Ciobănesc belgian.

Poliția de Frontieră optează pentru câinii de rasă ciobănesc german, pentru că sunt foarte inteligenți, rezistenți și datorită caracterului echilibrat, și capacității de a se întelege cu oamenii, ușor pot fi dresați. Cu referire la Ciobănescul belgian (Malinois), aceștia sunt patrupezii energiei, care se remarcă prin disciplină, adaptare rapidă și ușurință în acțiuni atunci când alături de polițistul de frontieră participă la depistarea tutunului, stupefiantelor, armelor sau detectarea materialelor explozive.