Peste 220 de șoferi amendați pentru că nu și-au plătit vinieta. Câți bani au ajuns în bugetul statului

Peste 220 de șoferi au fost amendați de la începutul anului pentru că nu au achitat taxa pentru drumuri. Poliția de Frontieră anunță că în bugetul statului au ajuns astfel 220 de mii de lei după ce șoferii depistați că nu și-au plătit vinieta au fost amendați.

În urma verficărilor efectuate de polițiștii de frontieră s-a constatat că mulți dintre conducătorii auto, fie intenționat sau din necunoaștere, prezintă vinieta nevalabilă.

De la 1 ianuarie 2017, Poliția de Frontieră este în drept să verifice existenţa şi valabilitatea taxei pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova. Pentru a preveni dificultățile la traversarea frontierei de stat, șoferii sunt atenționați să respecte termenii și modul de achitare a acestei taxe în bugetul statului, pentru a evita sancționarea contravențională.

Totodată, până la 1 aprilie 2017, în calitate de puncte autorizate de achitare a taxei pentru folosirea drumurilor naționale de către autovehiculele neînmatriculate în R. Moldova este desemnat locul aflării organului vamal.