Specialiștii Centrelor de Sănătate Publică teritoriale au efectuat, în perioada 28 martie-1 aprilie, 145 de controale la persoane fizice și juridice pasibile controlului de stat în domeniul sănătății publice, pentru verificarea implementării corespunzătoare a măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor ANSP, au fost supuse verificărilor frizerii, instituții medicale, de educației și de învățământ, farmacii, obiective de comerț, producție și care desfășoară alte activități. Au fost stabilite neconformități la 16 dintre acestea, fiind emise 12 prescripții sanitare și întocmite cinci procese-verbale cu privire la contravenție, scrie sursa citată.

Printre încălcările înregistrate au fost: lipsa sau portul incorect al echipamentului de protecție personală, lipsa/necompletarea registrului de triaj al stării de sănătate al lucrătorilor și lipsa substanțelor biodistructive.

Specialiștii ANSP au informat persoanele fizice și juridice despre necesitatea implementării și respectării cu strictețe a măsurilor impuse de către autorități prin Hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până la 15 aprilie 2022, pe întreg teritoriul Republicii Moldova.