Blogerul Eugeniu Luchianiuc, într-o postare pe blogul său, se referă la construcția complexului din zona Circului, unde urmează a fi investite 28 de milioane de euro. Totuși, situația s-a complicat din cauza unor “experți”  de pe facebook.

“Zilele trecute a fost mare gălăgie pe facebook-ul moldav. Primarul a ajuns să concedieze consilierul care a votat pentru construcția, în zona Circului, a unui nou complex de clădiri. Din ce am înțeles primarul își făcea griji despre integritatea bisericii din dealul Circului care este monument de importanță istorică.

După ce am pus pe Facebook fotografia unei biserici înconjurată de clădiri în centrul Tallinn-ului am înțeles că la Chișinău totul este mult mai complex. În comentarii oamenii explicau care mai de care, dar cea mai mare problemă o văd în aglomerația de la Circ din ultima vreme. Interesant, da ce se gândeau cei care au proiectat în acea zonă un ditamai Stadion Republican?

Știți ce mi-a mai amintit toată istoria asta? O acțiune întreprinsă pe la începutul domniei Aliansului și care se numea „Poștașii Chișinăului” sau ceva de genul dat. Ei apărau clădirea veche a Poștei din Chișinău pe care au distrus-o cei de la Leogrand, actualul Radisson pentru a se lărgi. Acei poștași făceau mare gălăgie pe rețelele de socializare că nu vor mai merge la recepții la Leogrand și că nu vor călca pragul acestui hotel care și-a permis să distrugă clădirea veche din centrul Chișinăului. Promisiunea a durat fix câteva luni. Repede au uitat ei ce au promis.

Fix așa este și acum. Am impresia că primarul și echipa de acolo prea mult depind de opinia Facebook-ului și mai puțin de ceea ce ar fi bine pentru Chișinău și chișinăuieni. Iar pentru cei din urmă este foarte important, cred eu, să fie puse în discuție problemele urbei și să nu fie oprite o serie de investiții, care, la un moment, par stranii.

De exemplu unii spun că acolo terenul nu e pentru construcții dar în același timp se dovedește inversul iar seria de clădiri din zonă, inclusiv cea a Circului, stau bine mersi.

Alții spun că ar fi un colaps de transport. Atunci hai să facă drumul cei care construiesc clădiri, să fie impuși prin legislație să facă parcări destule și căi de acces.

Problema noastră este că noi stăm mai mult și ne văităm online. Nu am văzut în ultimele zile pelerinaje la acea biserică din dealul Circului. Nu am văzut reportaje de acolo să arate cine trăiește în acea zonă de proastă faimă”, scrie Luchianiuc.