Pagubele estimate de către Primăria Chișinău în urma ploilor de la începutul săptămânii, se ridică la peste 17 milioane de lei. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul unui briefing la Primăria Chișinău.

„Pagubele sunt încă estimate. Doar în domeniul educației sunt pagube de 2-3 milioane de lei. Dacă vorbim pe intervenții 4-5 milioane de lei – acoperișuri, subsoluri inundate, spălate fundațiile caselor de locuit. Am contractat servicii inclusiv la privat.

Ieri, 1227 de persoane în teren în sectorul Ciocana și Rîșcani. Este vorba de toate Preturile împărțite în micro sectoare. Se va mobiliza în cea mai afectată zonă, Alecu Russo, Dimo, Saharov, etc. Nici noi nu am putut ajunge cu mașina. Prioritatea numărul 1 sunt străzile magistrale. Accesele la instituțiile sociale, grădinițe, poștă, spital – prioritatea nr.2.

Ieri au fost mobilizate 133 de unități de transport de la toate regiile. Avem 156 de piloni doborâți, doar 13 restabiliți. Și cel mai grav – 585 de copaci doborâți.

Astăzi avem contractați 12 agenți economici, pentru defrișări, turnuri, utilaje, intervenții în adiacentă străzilor afectate. Pagubele sunt estimate la 17 milioane de lei. Atunci când vor fi încheiate toate estimările, se va convoca CMC-ul ca să vedem de unde lua aceste surse. Suntem gata astăzi să plătim pentru a interveni cât mai prompt”, a declarat Ceban.

Edilul a făcut apel către locuitorii capitalei, cărora edilul le cere să își evacueze mașinile parcate. În o treime din curți, nu s-a putut interveni din cauza mașinilor parcate, întrucât municipalitatea intervine cu tehnică grea.