O ţigară nestinsă i-a adus sfârşitul. Un bărbat de 42 de ani a murit intoxicat

Un bărbat în vărstă de 42 de ani din Cuhureştii de Jos, raionul Floreşti a murit după ce ar fi adormit cu o ţigară nestinsă. În consecinţă, salteaua şi perna pe care dormea s-au aprins, iar pompierii presupun că victima a decedat din cauza unei intoxicaţii.

Pompierii nu au fost alertați pentru intervenție, întrucât persoana a fost depistată de localnici prea târziu, aşa că vecinii au alertat imediat poliţia.

Una din versiunile înaintate de angajații Serviciului Situațiilor Excepționale este imprudența în timpul fumatului. În urma arderii au fost afectată  doar salteaua și patul unde se afla bărbatul.

Toate circumstanțele și cauza producerii acestui caz urmează a fi stabilite. Pompierii atenționează oamenii să respecte regulile de protecţie pentru a evita producerea tragediilor. Mai mult, specialiștii îndemnă persoanele să nu fumeze în propriile locuințe și să amenajeze locuri speciale pentru fumat.

De la începutul anului 2016 pînă în prezent în Republica Moldova au avut loc 1649 incendii în care au decedat 126 persoane, inclusiv 8 copii.