Rata de infectare a cadrelor medicale din capitală rămâne la cel mai mic nivel național. Cel puțin asta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de ieri.

Potrivit edilului, procentajul este de 13,5% din numărul total de infectați. „Pentru noi este foarte important ca numărul să nu crească, iar în cazul cel mai bun, să scadă. Trebuie să conștientizăm că medicii sunt persoane necesare în sistemul nostru medical, mai ales în această perioadă complicată, pentru capitală, cât și pentru republică”, a punctat edilul.

Primarul afirmă că acest procentaj reprezintă nu doar spitalele de stat, dar și angajații din sistemul medical privat .

Cât ține de asigurarea cu echipament de protecție, municipalitatea are un dialog foarte bun cu instituțiile medicale, astfel, cadrele medicale spun că au tot ce le trebuie. „Dacă nu se ajunge, ei procură din donațiile pe care le-am dat și din fondurile de rezervă care le sunt la dispoziție”, a mai adăugat Ceban.

Ion Ceban a mai punctat că, municipalitatea susține și donatorii de sânge. Este vorba de 78 de persoane, care au fost infectat cu COVID-19, dar au fost tratați. Astfel, primăria le-a acordat câte un ajutor social în valoare de 500 de lei, suma totală fiind de 39 de mii de lei.