Familiile cu venituri reduse vor beneficia de mai multe programe de compensații în perioada rece a anului, inclusiv pentru energia electrică.

Potrivit ministrului Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, au fost solicitate două categorii noi de vulnerabilitate energetică pentru a identifica familiile cu venituri reduse.

Acesta a precizat că ajutorul pentru perioada rece a anului va fi integrat în programul de compensații.

„Ne vom strădui ca în acest an să avem acces la mai multe surse de date cu privire la veniturile gospodăriilor care aplică pentru a beneficia de suportul umanitar pentru perioada rece a anului. Totodată, suntem în plin proces de rectificare bugetară, vrem să vedem care sunt sursele financiare disponibile la acest moment pe care putem să le programăm pentru acest program. Acum trebuie să integrăm și componenta de ajutor pentru perioada rece a anului în sistemul nou de compensații”, a spus Alexei Buzu.

Ministrul a menționat că Agenția pentru Eficiență Energetică elaborează un program de vouchere pentru echipamente cu eficiență înaltă, care vor fi oferite familiilor cu venituri reduse.