„Filmulețele de scurt metraj”, în care președintele țării, Igor Dodon, apare alături de Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov au fost fabricate în studiourile “Miami Pictures”. Scopul acestora este de a-l denigra pe șeful statului. Declarația a fost făcută de președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, la postul de televiziune NTV Moldova.

„Avem azi un studio de cinema undeva peste hotare, Miami Pictures, de exemplu, care periodic produce filmulețe de scurt metraj, care sunt livrate de aceeași persoană. Eu regret că în spațiul public ni se aruncă un lighean de zoaie și toată presa, societatea trebuie să discute. E o modalitate prin care Plahotniuc s-a deprins să lucreze”, a spus Furculiță.

În înregistrări apare și numele Cornel, iar presa a făcut legătura cu președintele fracțiunii PSRM. Corneliu Furculiță a dezmințit aceste informații.

“Este un fals absolut. Nu pot să fiu vizat în astfel de dialog, nu sunt nici contabil, nici casier. Eu știu cum se exprimă dl Președinte, el nu putea să pronunțe astfel de cuvinte. A fost o tentativă de a denigra președintele, de a denigra acei oameni, care sunt în anturajul lui. Vom lupta și cu astfel de denigrări”, a mai spus Furculiță.