Mai multe informații pe ambalajele produselor. Guvernul a aprobat un proiect de lege cu privire la informarea consumatorilor

Eticheta de pe produsele pe care le cumpărați ar putea fi mai “consistentă”. Aceasta ar putea conține mai multe informații despre produs, așa încât cumpărătorul să știe exact ce ingrediente conține, când expiră, dar și alte informații relevante. Un proiect de lege care are scopul de a proteja sănătatea cumpărătorilor a fost adoptat de Guvern.

Potrivit actului legislativ, orice produs alimentar, destinat consumatorilor individuali sau unităților de alimentație publică, trebuie să fie însoțit obligatoriu de informații privind denumirea produsului, lista ingredientelor utilizate, cantitatea netă a acestuia, data limită de consum, condiții speciale de păstrare. Datele vor fi  indicate pe ambalaj şi vor fi uşor vizibile.

Totodată, documentul include lista de alimente care pot cauza alergii și lista produselor alimentare care conţin adaosuri de ingrediente specifice. Controlul pieţii privind respectarea cerinţelor de etichetare a produselor alimentare va fi asigurat de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), iar noile prevederi vor responsabiliza agenții economici să asigure calitatea produselor alimentare comercializate. Documentul urmează să fie examinat de Parlament.