Sute de oameni protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, în faţa Palatului Victoria, nemulţumiţi de decizia Guvernului privind modificarea Codurilor Penale prin Odonanţă de Urgenţă. Jandarmeria a luat măsuri speciale în zonă, suplimentând dispozitivul de pază.

În noaptea de marţi spre miercuri, la toate toate intrările de la Palatul Victoria au fost trase grilaje metalice pentru a opri o posibilă intrare a protestatarilor. 10.000 de oameni au protestat, imediat după anunţul Executivului, în faţa Palatului Victoria.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat că Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi seara un proiect de lege privind graţierea şi unul privind modificarea legii 254/2013 privind executarea pedepselor, dar şi o ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codurilor penale. Ordonanţa a fost publicată în Monitorul Oficial la ora 1.25.

Noi manifestaţii faţă de schimbările din legile privind justiţia, făcute fulger de Guvern marţi seara, sunt anunţate pe platforma de socializare Facebook, în contextul în care în jur de 15.000 de oameni au ieşit spontan noaptea trecută în stradă.

”Au dat legea mişeleşte, noaptea, au minţit că vor discuta doar despre Buget în seara asta. Au încălcat Art. 40, alin. 2 din Constituţie. Iar din acest motiv, acest guvern trebuie sa plece”, este mesajul publicat pe Facebook.

Primul protest a fost anunţat la ora 9.00, în faţa Guvernului.

De altfel, şi Nicuşor Dan, liderul USR, îndeamnă cetăţenii să iasă în stradă de dimineaţă, printr-un mesaj publicat pe aceeaşi reţea de socializare:

Un protest de amploare este programat şi pentru după-amiază, care vizează nu doar oamenii din Bucureşti, ci din întreaga ţară:

”Invităm lumea din restul României să se alăture la Bucureşti, pentru a scăpa de acest coşmar.
Începând de azi, studenţii au gratuit transportul cu trenul, deci este şi mai uşor să ajungă în Bucureşti”, se arată în mesajul publicat pe Facebook.

mediafax.ro