Guvernul ucrainean a declarat joi că unităţi ale grupului de mercenari Wagner au fost înlocuite de trupe regulate ruse în suburbiile oraşului Bahmut (est), după ce liderul companiei militare private ruseşti, Evgheni Prigojin, a anunţat că a început transferul poziţiilor către armată, relatează EFE, potrivit Agerpres.

„În suburbiile Bahmut, inamicul a înlocuit unităţile Wagner cu unităţi ale armatei regulate”, a afirmat ministrul adjunct ucrainean al apărării, Hanna Maliar, adăugând că „wagneriții” continuă să fie prezenţi în interiorul acestui oraş din estul Ucrainei, devastat de lupte grele în ultimele opt luni.

Patronul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat la 21 mai că luptătorii săi şi-au îndeplinit misiunea de a cuceri complet Bahmut şi a anunţat că se vor retrage pentru a preda armatei ruse controlul oraşului. Kievul, la rândul sau, susţine că trupele sale continuă să opună rezistenţă în unele zone ale oraşului.

Cu privire la presupusele bastioane ucrainene rămase, Maliar a indicat că „trupele noastre controlează periferia oraşului în partea de sud-vest a cartierului Samoliot” („Avionul”), numele unuia dintre cartierele în care forţele ucrainene au opus o rezistenţă acerbă.

sursa