Pirkka Tapiola către Pavel Filip: „Pot să afirm cu siguranţă că paharul este pe jumătate plin. S-a lucrat mult în acest timp”

Agenda de reforme pentru 2017-2018 urmează să fie discutată într-o şedinţă comună a Guvernului cu Parlamentul. Despre aceasta a comunicat premierul Pavel Filip în cadrul unei întrevederi cu şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola. Prim-ministrul a reiterat determinarea fermă a cabinetului de miniștri pentru realizarea reformelor şi continuarea parcursului european al Republicii Moldova, transmite IPN.

„Noi mergem pe calea europeană pentru că vrem să oferim cetăţenilor o calitate a vieţii asemănătoare celei din statele Uniunii Europene”, a declarat Pavel Filip.

Totodată, Premierul a vorbit despre priorităţile executivului pentru perioada următoare. „Trebuie să punem accentul pe consolidarea instituţiilor şi să ne gândim la salariile angajaţilor din sistemul public”, a mai spus şeful cabinetului de miniştri.

Pirkka Tapiola a încurajat cabinetul de miniştri să depună în continuare eforturi susţinute pentru a asigura stabilitatea în societate. „Gândindu-mă unde eram un an în urmă, pot să afirm cu siguranţă că paharul este pe jumătate plin. S-a lucrat mult în acest timp”, a afirmat şeful Delegaţiei UE la Chişinău.

În cadrul întrevederii, oficialii au făcut, de asemenea, un schimb de opinii privind reglementarea conflictului transnistrean. În context, premierul Pavel Filip a spus că grupele de experţi depun eforturi pentru a identifica soluţiile comune în depăşirea problemelor.