Lacrimi și durere la mormântul lui Ion Ungureanu. Marele actor a fost petrecut astăzi pe ultimul drum

Lacrimi și durere la mormântul lui Ion Ungureanu. Marele actor a fost petrecut astăzi pe ultimul său drum. Oficiali, colegi de breaslă sau pur și simplu oameni de rând au venit să-și ia rămas de la artist. Ceremonia a fost una solemnă cu participarea orchestrei prezidențiale și a gărzii de onoare. Totuși, Președintele Igor Dodon nu a decretat zi de doliu național, chiar dacă premierul a cerut acest lucru.

De dimineață, corpul neînsuflețit al lui Ion Ungureanu a fost depus la Palatul Național după ce noaptea trecută a fost adus de la București și dus la biserica Sfânta Teodora de la Sihla.

Ulterior, cortegiul funerar s-a îndreptat către Cimitirul Central de pe strada Armenească. El a fost înmormântat alături de regretatul poet Grigore Vieru.Ion Ungureanu a murit sâmbătă într-un spital din București, la vârsta de 81 de ani. El a fost răpus de o boală incurabilă. Ion Ungureanu a fost deputat în primul parlament și a votat Declarația de Independență. El a fost primul ministru al Culturii și prin decizia lui a impus regizorii și actorii moldoveni să lucreze timp de 2 ani în teatrele din România ca să învețe limba română literară. Tot el a fost cel care a dispus reinstalarea monumentului lui Ștefan cel Mare în centrul capitalei.