Găzduia oameni ai străzii, iar apoi îi impunea să cerșească. O femeie a fost reținută de polițiști

Oferea loc de trai pentru oameni ai străzii, iar apoi îi impunea să cerșească. Este vorba despre o femeie de 55 de ani din capitală reținută de oamenii legii pentru organizarea cerșetoriei. Timp de 3 luni cât a fost monitorizată de către polițiști, oamenii legii au deconspirat întreaga schemă pusă la cale de această femeie.

Astfel s-a stabilit că reținuta identifica oameni fără adăpost și le propunea un loc de trai într-o locuință de pe strada Ismail din capitală. Ulterior, aceştia erau obligaţi să cerşească în fiecare zi la intersecţii, centre comerciale sau în alte locuri aglomerate. Poliția o suspectează pe femeia reținută că obținea profituri bănești în urma acestei afaceri.

Poliţiştii au efectuat percheziţii autorizate în locuinţa unde erau cazate persoanele, fiind depistate două femei cu copii şi şase bărbaţi cu vârstele cuprinse între 30 ani şi 60 ani, fără loc permanent de trai. De asemenea au fost depistate şi ridicate mijloace financiare obţinute în urma cerşitului, printre care şi bancnote marcate transmise anterior sub controlul ofiţerilor de investigaţii.

cersit

În acest context, bănuita a fost reţinută pe un termen de 72 de ore, iar persoanele care ar fi fost recrutate urmează a fi audiate ulterior în cadrul cauzelor penale iniţate pentru organizarea cerşetoriei,  sclavia şi condiţiile similare sclaviei.

Dacă vinovăţia bănuitei va fi demonstrată în instanţa de judecată, atunci ea riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen 3 ani până la 10 ani.