În premieră la „Fabricat în Moldova” – produse fabricate în România

În cadrul Expoziţiei Naţionale „Fabricat în Moldova”, ediţia a XVI-a, care se va desfăşura în perioada 1 – 5 februarie, la Centrul „Moldexpo”, va avea loc un amplu program de afaceri. Expoziţia este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

În context, Sergiu Harea, preşedinte al CCI, a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă că  în această perioadă  vor avea loc patru forumuri de afaceri: Moldova-România, Moldova-Rusia, Moldova-Belarus şi Moldova-Austria.

De asemenea, va fi organizată Conferinţa Naţională în cadrul Programului Uniunii Europene de înverzire a economiilor din ţările Parteneriatului Estic /Eap GREEN/ şi se vor desfăşura  mese rotunde şi seminare.

„Fabricat în Moldova” este manifestarea cu care debutează programul expoziţional al Republicii Moldova şi această expoziţie are drept obiectiv susţinerea producătorilor autohtoni, promovarea produselor competitive pe piaţa internă şi externă, atragerea investiţiilor şi intensificarea dialogului public-privat”, a precizat sursa citată.

Preşedintele CCI a mai informat  că la ediţia din anul curent  vor fi prezentate 15 standuri colective a 13 raioane, precum şi ale UTA Gagauz-Yeri şi regiunii transnistrene.

În premieră, la actuala ediţie  vor lua parte şi companii mixte, membre ale Camerei de Comerţ Moldo-Italiene, de asemenea, cu genericul „Fabricat la Iaşi”, îşi vor expune produsele firme din România. Evenimentul „Fabricat la Iaşi” constituie o noutate şi se desfăşoară ca rezultat al participării întreprinderilor din Republica Moldova, în luna noiembrie 2016, la Expoziţia „Fabricat în Moldova”, care a avut loc la Iaşi, a mai spus Sergiu Harea.

Cea de-a XVI-a ediţie a Expoziţiei Naţionale „Fabricat în Moldova” va întruni  peste 350 de agenţi economici din diferite ramuri  ale economiei naţionale, inclusiv industria alimentară, ramura vitivinicolă, industria mobilei, cea uşoară ş.a., precum şi institute de cercetări ştiinţifice şi meşteri populari.  Expoziţia va fi vizitată de delegaţii ale Camerelor de Comerţ şi Industrie  din Austria, Belarus, România, Rusia, Ungaria.